Вековни гори, защитени и ендемични растителни и животински видове,уникални и представителни съобщества и екосистеми в безлесната зона на планината Беласица.

Чети още
Планината Беласица е уникална, изключително интересна и малко позната дори за хората, които живеят в нейното подножие. На кръстопът, разделена между три държави (България, Македония и Гърция) – в миналото арена на драматични събития, а днес – мост между народите.

Чети още
Беласица предлага разнообразни и интересни възможности за пешеходен и вело-туризъм. За посетителите, които предпочитат предизвикателството предлагаме дълги маршрути. Кратките маршрути около селата и хижите дават възможност и на най-неподготвените туристи да се докоснат до вълшебния свят на тази невероятно красива планина.

Чети още
Природен парк „Беласица” е най-новият Природен парк в България. Освен опазването на богатото биоразнообразие Паркът ще допринесе за развитието на туризма и по-конкретно екотуризма.

Чети още

Добре дошли в официалния сайт на Дирекция на природен парк „Беласица“

vodopad"Вълшебният свят на кестеновата гора" винаги впечатлява нашите посетители. Тук малки и големи "се срещат" с нейните обитатели. Когато към това допълним и игри, като тази за крилатите пътешествия на някои птици, става още по-вълнуващо. Прочети още...

goraВ навечерието на деня на земята, който се отбелязва на 22.04.2022 г., днес 21.04.2022 г. с учениците от 5-ти и 6-ти клас от СУ "Васил Левски", село Коларово с ръководители г-жа Костова и г-жа Илиева, отбелязахме празника на земята. Прочети още...

infoКогато в Природен парк "Беласица" ни гостуват деца, всеки ден с тях е празник. Днес, 20.04.2022 г., посрещнахме учениците от 3 "б" клас при СУ "Н. Й. Вапцаров", град Петрич с ръководители г-жа Димитрина Миткова и г-жа Веселина Филчева.

Прочети още...

Забавление

               

logo naturerlebnis s2s

Интерактивна карта

karta banner s250

"Само когато последното дърво бъде отсечено,
последната река - отровена,
когато последната риба бъде уловена,
само тогава ще разберете,
че парите не могат да се ядат."
/Вождът Сиатъл/