Вековни гори, защитени и ендемични растителни и животински видове,уникални и представителни съобщества и екосистеми в безлесната зона на планината Беласица.

Чети още
Планината Беласица е уникална, изключително интересна и малко позната дори за хората, които живеят в нейното подножие. На кръстопът, разделена между три държави (България, Македония и Гърция) – в миналото арена на драматични събития, а днес – мост между народите.

Чети още
Беласица предлага разнообразни и интересни възможности за пешеходен и вело-туризъм. За посетителите, които предпочитат предизвикателството предлагаме дълги маршрути. Кратките маршрути около селата и хижите дават възможност и на най-неподготвените туристи да се докоснат до вълшебния свят на тази невероятно красива планина.

Чети още
Природен парк „Беласица” е най-новият Природен парк в България. Освен опазването на богатото биоразнообразие Паркът ще допринесе за развитието на туризма и по-конкретно екотуризма.

Чети още

Добре дошли в официалния сайт на Дирекция на природен парк „Беласица“

pochistvaneДирекция на Природен парк „Беласица“ към Изпълнителната агенция по горите организира на 16 ноември 2013 г., събота, есенно почистване на парка. За всички доброволци ще бъдат осигурени ръкавици и чували. Сборен пункт 10.00 часа пред стадиона в гр. Петрич.

Проявата е в рамките на Проект „Изпълнение на дейности за устройство и управление на ПП „Беласица“. Проектът се финансира от Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет на Република България чрез ОП „Околна среда 2007-2013 г.“

Забавление

               

Карта на региона

"Само когато последното дърво бъде отсечено,
последната река - отровена,
когато последната риба бъде уловена,
само тогава ще разберете,
че парите не могат да се ядат."
/Вождът Сиатъл/