You are currently viewing Фестивал със стотици гости в полите на Беласица

Фестивал със стотици гости в полите на Беласица

  • Reading time:1 mins read

На 16.10.2022 г. стотици гости от цяла България и чужбина, се събраха за да отбележат деветото издание на кестеновия празник. Гостите усетиха духа и гостоприемството на Подгорието, вкусиха от кулинарните специалитети с кестени и традиционните местни гозби. Отрупаните шатри и великолепните изпълнения на местните фолклорни състави, успяха да направят атмосферата на фестивала уникална. Празника на Подгорието и община Петрич се доказа, че е едно от най-вкусните събития за района. Вкусен, пъстър и неповторим, фестивала представя българската идентичност, популяризира беласишките кестенови гори и община Петрич.
Директорът на Дирекция на Природен парк „Беласица“ инж. Добриел Радев приветства от сцената всички присъстващи. Официални гости на „Фестивал на кестена 2022 г.“ бяха народният представител Костадин Стойков, кмета на Община Петрич Димитър Бръчков, заместник-областният управител Слави Христов и кметът на село Коларово Величка Спасова.
Дирекция на Природен парк „Беласица“ изказва благодарности към всички участници за инициативността и съпричастността, която оказаха при организирането на „Фестивал на кестена 2022 г.“
Фестивалът се организира от Дирекция на Природен парк „Беласица“ към Изпълнителна агенция по горите с финансовата подкрепа на Югозападното държавно предприятие и Община Петрич, в партньорство с Българска фондация „Биоразнообразие“ и Пирински туристически форум, със съдействието на Исторически музей град Петрич, както и с активното участие на кметовете, читалищните секретари и хората от района на Природен парк „Беласица“.