Вековни гори, защитени и ендемични растителни и животински видове,уникални и представителни съобщества и екосистеми в безлесната зона на планината Беласица.

Чети още
Планината Беласица е уникална, изключително интересна и малко позната дори за хората, които живеят в нейното подножие. На кръстопът, разделена между три държави (България, Македония и Гърция) – в миналото арена на драматични събития, а днес – мост между народите.

Чети още
Беласица предлага разнообразни и интересни възможности за пешеходен и вело-туризъм. За посетителите, които предпочитат предизвикателството предлагаме дълги маршрути. Кратките маршрути около селата и хижите дават възможност и на най-неподготвените туристи да се докоснат до вълшебния свят на тази невероятно красива планина.

Чети още
Природен парк „Беласица” е най-новият Природен парк в България. Освен опазването на богатото биоразнообразие Паркът ще допринесе за развитието на туризма и по-конкретно екотуризма.

Чети още

Добре дошли в официалния сайт на Дирекция на природен парк „Беласица“

tablotoДирекция на Природен парк "Беласица" към Изпълнителна агенция по горите замени четири броя повредени коматексови части на информационни табла, които са разположени около град Петрич. Прочети още...

resnachoДирекция на Природен парк "Беласица" към Изпълнителна агенция по горите продължава с поставяне на табели с имена на водопадите. Днес, 01.10.2021 г. бяха монтирани две такива табелки с наименования, на водопад Чатала и на водопад Ресначо. Прочети още...

kongurБлагодарение на съвместната инициатива между Дирекция на Природен парк "Беласица" към Изпълнителна агенция по горите и семейство Илка и Георги Гаганелови, беседките които са разположени на поляната пред хижа Конгур, са освежени с лак.

Забавление

               

logo naturerlebnis s2s

Интерактивна карта

karta banner s250

"Само когато последното дърво бъде отсечено,
последната река - отровена,
когато последната риба бъде уловена,
само тогава ще разберете,
че парите не могат да се ядат."
/Вождът Сиатъл/