Вековни гори, защитени и ендемични растителни и животински видове,уникални и представителни съобщества и екосистеми в безлесната зона на планината Беласица.

Чети още
Планината Беласица е уникална, изключително интересна и малко позната дори за хората, които живеят в нейното подножие. На кръстопът, разделена между три държави (България, Македония и Гърция) – в миналото арена на драматични събития, а днес – мост между народите.

Чети още
Беласица предлага разнообразни и интересни възможности за пешеходен и вело-туризъм. За посетителите, които предпочитат предизвикателството предлагаме дълги маршрути. Кратките маршрути около селата и хижите дават възможност и на най-неподготвените туристи да се докоснат до вълшебния свят на тази невероятно красива планина.

Чети още
Природен парк „Беласица” е най-новият Природен парк в България. Освен опазването на богатото биоразнообразие Паркът ще допринесе за развитието на туризма и по-конкретно екотуризма.

Чети още

Добре дошли в официалния сайт на Дирекция на природен парк „Беласица“

novi tablaВ края на 2020 г. Дирекция на Природен парк „Беласица“ към Изпълнителна агенция па горите постави четири нови информационни табла.

Първото табло е разположено на центъра на град Петрич. Второто табло е поставено по пътя за хижа Беласица. Третото е монтирано близо до кметството на село Камена, а четвъртото табло е на центъра на село Скрът. Информацията поставена върху таблата е
за защитени от закона растения, карта за маршрутите в Природен парк "Беласица" и обща информация за защитената територия. ДПП „Беласица“ изказва благодарности на кмета на село Скрът - господин Валентин Заеков и на кметския наместник на село Камена - господин Осман Демиров, за оказаното съдействие при поставянето на таблата.
Таблата са изработени благодарение на финансовата подкрепа на Югозападното държавно предприятие. Дизайна на информацията поставена върху таблата е на рекламно студио „КАН“.

Забавление

               

logo naturerlebnis s2s

Интерактивна карта

karta banner s250

"Само когато последното дърво бъде отсечено,
последната река - отровена,
когато последната риба бъде уловена,
само тогава ще разберете,
че парите не могат да се ядат."
/Вождът Сиатъл/