Вековни гори, защитени и ендемични растителни и животински видове,уникални и представителни съобщества и екосистеми в безлесната зона на планината Беласица.

Чети още
Планината Беласица е уникална, изключително интересна и малко позната дори за хората, които живеят в нейното подножие. На кръстопът, разделена между три държави (България, Македония и Гърция) – в миналото арена на драматични събития, а днес – мост между народите.

Чети още
Беласица предлага разнообразни и интересни възможности за пешеходен и вело-туризъм. За посетителите, които предпочитат предизвикателството предлагаме дълги маршрути. Кратките маршрути около селата и хижите дават възможност и на най-неподготвените туристи да се докоснат до вълшебния свят на тази невероятно красива планина.

Чети още
Природен парк „Беласица” е най-новият Природен парк в България. Освен опазването на богатото биоразнообразие Паркът ще допринесе за развитието на туризма и по-конкретно екотуризма.

Чети още

Добре дошли в официалния сайт на Дирекция на природен парк „Беласица“

bazarЗдравейте приятели, от близо и далеч! Мартенския базар с кауза ще бъде открит от 11:00 часа на 25.02.2023 г. (събота). Базара ще се проведе в залата на административната сграда на Дирекция на Природен парк „Беласица“ към Изпълнителна агенция по горите в село Коларово, община Петрич, ул. „Беласица“ № 14. Заповядайте на събитието, по време на което ще може да си закупите ръчно изработени мартеници! Те са направени от деца от цяла България и община Петрич, взели участие в благотворителния конкурс на тема „Моят роден край“. Всички участници в конкурса ще бъдат наградени с грамоти по време на официално тържество с благотворителна цел, в подкрепа на Христина Грозданова и Георги Стойков. Инициативата се осъществява благодарение на Дирекция на Природен парк „Беласица“ към Изпълнителна агенция по горите, община Петрич, сдружение „Български щит“, фондация „Бранище“ и кметство село Коларово. Съорганизатори на събитието са: читалище Просвета – 1928 и Пенсионерски клуб , село Габрене и ДГ №3 „Слънце“ град Петрич - филиал село Коларово.
https://martenicite.bg/ са съпричастни с каузата и подаряват ръчно изработени мартенички за благотворителния базар. Благодарим на всички участници и на семейство Пантелееви!

Забавление

               

logo naturerlebnis s2s

Интерактивна карта

karta banner s250

"Само когато последното дърво бъде отсечено,
последната река - отровена,
когато последната риба бъде уловена,
само тогава ще разберете,
че парите не могат да се ядат."
/Вождът Сиатъл/