Вековни гори, защитени и ендемични растителни и животински видове,уникални и представителни съобщества и екосистеми в безлесната зона на планината Беласица.

Чети още
Планината Беласица е уникална, изключително интересна и малко позната дори за хората, които живеят в нейното подножие. На кръстопът, разделена между три държави (България, Македония и Гърция) – в миналото арена на драматични събития, а днес – мост между народите.

Чети още
Беласица предлага разнообразни и интересни възможности за пешеходен и вело-туризъм. За посетителите, които предпочитат предизвикателството предлагаме дълги маршрути. Кратките маршрути около селата и хижите дават възможност и на най-неподготвените туристи да се докоснат до вълшебния свят на тази невероятно красива планина.

Чети още
Природен парк „Беласица” е най-новият Природен парк в България. Освен опазването на богатото биоразнообразие Паркът ще допринесе за развитието на туризма и по-конкретно екотуризма.

Чети още

 2Дирекция на Природен парк "Беласица" към Изпълнителна агенция по горите продължава с подмяна на старите коматексови части на архитектурните елементи. Обновена е частта с информация на таблата разположени на поляната пред хижа Беласица, на центъра на село Коларово, на центъра на село Самуилово и при градинката под механа Династия в село Ключ. Карта с туристическите маршрути е информацията, която е поставена на тези четири табла. Табелата разположена до Младежкия дом над град Петрич съдържа обща информация за защитената територия, която също е заменена с нова.