Вековни гори, защитени и ендемични растителни и животински видове,уникални и представителни съобщества и екосистеми в безлесната зона на планината Беласица.

Чети още
Планината Беласица е уникална, изключително интересна и малко позната дори за хората, които живеят в нейното подножие. На кръстопът, разделена между три държави (България, Македония и Гърция) – в миналото арена на драматични събития, а днес – мост между народите.

Чети още
Беласица предлага разнообразни и интересни възможности за пешеходен и вело-туризъм. За посетителите, които предпочитат предизвикателството предлагаме дълги маршрути. Кратките маршрути около селата и хижите дават възможност и на най-неподготвените туристи да се докоснат до вълшебния свят на тази невероятно красива планина.

Чети още
Природен парк „Беласица” е най-новият Природен парк в България. Освен опазването на богатото биоразнообразие Паркът ще допринесе за развитието на туризма и по-конкретно екотуризма.

Чети още

tabelkiqrКой е чистникът в природата, обичащ семейния уют? А родителят за пример? Ще се сетите ли за чаровния акробат, който е и лесовъд? За да разберете повече за животните от кестеновата гора посете тематичния маршрут "Животът на кестена". Единственото условие е да сте любознателни и да имате телефон с интернет. С помощта на табелките с QR кодове по маршрута ще разберете много любопитни факти от живота на таралежа, вълка, катерицата, язовеца и лисицата.
Табелките са изработени в партньорство с Traventuria и финансовата подкрепа на куриерска фирма СПИДИ.

https://www.youtube.com/watch?v=dcu6iSsKiTI&t=8s