Вековни гори, защитени и ендемични растителни и животински видове,уникални и представителни съобщества и екосистеми в безлесната зона на планината Беласица.

Чети още
Планината Беласица е уникална, изключително интересна и малко позната дори за хората, които живеят в нейното подножие. На кръстопът, разделена между три държави (България, Македония и Гърция) – в миналото арена на драматични събития, а днес – мост между народите.

Чети още
Беласица предлага разнообразни и интересни възможности за пешеходен и вело-туризъм. За посетителите, които предпочитат предизвикателството предлагаме дълги маршрути. Кратките маршрути около селата и хижите дават възможност и на най-неподготвените туристи да се докоснат до вълшебния свят на тази невероятно красива планина.

Чети още
Природен парк „Беласица” е най-новият Природен парк в България. Освен опазването на богатото биоразнообразие Паркът ще допринесе за развитието на туризма и по-конкретно екотуризма.

Чети още

piknikНа 31.05.2022 г. за пореден път възпитаници на I ОУ "Кочо Мавродиев", град Петрич с ръководители г-жа Хаджиева и г-жа Стоянова, гостуваха на Дирекция на Природен парк "Беласица" към Изпълнителна агенция по горите. Децата се научиха да разпознават стъпки, сглобяваха пъзели и оцветяваха апликации, и по забавен начин разбраха за животинския свят в природния парк. Разходка сред природата съчетана с пикник и игри, се хареса много на подрастващите. Разбира се, не липсваха и награди. Всеки получи поощрителен подарък.