Вековни гори, защитени и ендемични растителни и животински видове,уникални и представителни съобщества и екосистеми в безлесната зона на планината Беласица.

Чети още
Планината Беласица е уникална, изключително интересна и малко позната дори за хората, които живеят в нейното подножие. На кръстопът, разделена между три държави (България, Македония и Гърция) – в миналото арена на драматични събития, а днес – мост между народите.

Чети още
Беласица предлага разнообразни и интересни възможности за пешеходен и вело-туризъм. За посетителите, които предпочитат предизвикателството предлагаме дълги маршрути. Кратките маршрути около селата и хижите дават възможност и на най-неподготвените туристи да се докоснат до вълшебния свят на тази невероятно красива планина.

Чети още
Природен парк „Беласица” е най-новият Природен парк в България. Освен опазването на богатото биоразнообразие Паркът ще допринесе за развитието на туризма и по-конкретно екотуризма.

Чети още

belasitsaДирекция на Природен парк "Беласица" към Изпълнителна агенция по горите беше домакин и посрещна в информационния център, учениците от 1 "а" и 1 "г" клас, при ІV ОУ "Христо Смирненски", град Петрич с ръководители г-жа Малинова, г-жа Гуцева и г-жа Пиперевска. Един незабравим завършек на учебната година се състоя днес, 03.06.2022 г. По забавен начин и с разходка сред гората, децата научиха любопитни факти за животни и растения.