Вековни гори, защитени и ендемични растителни и животински видове,уникални и представителни съобщества и екосистеми в безлесната зона на планината Беласица.

Чети още
Планината Беласица е уникална, изключително интересна и малко позната дори за хората, които живеят в нейното подножие. На кръстопът, разделена между три държави (България, Македония и Гърция) – в миналото арена на драматични събития, а днес – мост между народите.

Чети още
Беласица предлага разнообразни и интересни възможности за пешеходен и вело-туризъм. За посетителите, които предпочитат предизвикателството предлагаме дълги маршрути. Кратките маршрути около селата и хижите дават възможност и на най-неподготвените туристи да се докоснат до вълшебния свят на тази невероятно красива планина.

Чети още
Природен парк „Беласица” е най-новият Природен парк в България. Освен опазването на богатото биоразнообразие Паркът ще допринесе за развитието на туризма и по-конкретно екотуризма.

Чети още

gramotaНа 03.11.2022 г. Регионален исторически музей - Благоевград отбеляза своя 70 годишен юбилей. Във връзка с този хубав повод, по време на юбилейното тържество бяха наградени партньори и съмишленици. Дирекция на Природен парк "Беласица" към Изпълнителна агенция по горите беше отличена с грамота за дългогодишно партньорство и подкрепа. Благодарим, колеги! Нека дългогодишното сътрудничество да пребъде!